Beatrix Ruf

Ex-directeur Stedelijk Museum loog over nevenactiviteiten

Beatrix Ruf, de in oktober opgestapte directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, heeft gelogen over haar nevenactiviteiten. Dat blijkt uit weer een nieuwe versie van het jaarverslag 2016 van het Stedelijk, waarover de Volkskrant woensdag schrijft. Eerder stonden al drie andere versies van het jaarverslag online. Op verzoek van de in november aangestelde interim-directeur heeft Ruf haar nevenactiviteiten aangevuld. Ze meldt voor 2016 twee nieuwe bestuursfuncties: van Currentmatters BV, haar kunstadviesbedrijf, en van JRP Ringier Kunstverlag AG, de uitgeverij van de Zwitserse zakenman Michael Ringier die twintig jaar door Ruf is geadviseerd. Op vragen van NRC heeft Ruf bij herhaling geantwoord dat ze sinds december 2014 niet meer voor Ringier werkte. (NRC)