Messi leidt Barcelona naar kwartfinales Champions League

Barcelona had weinig moeite met Chelsea in het eigen Camp Nou (3-0).

Messi viert zijn tweede van de avond en zijn honderdste in de Champions League.
Messi viert zijn tweede van de avond en zijn honderdste in de Champions League. Foto AP

Een sterk spelende Lionel Messi heeft met een assist en twee goals FC Barcelona woensdagavond naar de kwartfinales van de Champions League geleid. Chelsea had weinig in te brengen tegen de Catalaanse club en ging met 3-0 onderuit in Camp Nou. Eerder op de avond plaatste Bayern München zich al voor de kwartfinales.

Messi scoorde na twee minuten en zes seconden zijn snelste goal ooit in zijn loopbaan. Op aangeven van Luis Suarez schoot hij de bal met rechts over de grond door de benen van Chelsea-keeper Courtois. De Belg beleefde in Barcelona niet zijn gelukkigste avond: halverwege de tweede helft wist Messi hem eveneens te poorten, dit maal met zijn links (3-0). Dat was de honderdste van de Argentijn in de Champions League (Ronaldo heeft er nog altijd zeventien meer gescoord).

In de 20ste minuut kwam Messi na een counter op kundige wijze langs twee Chelsea-spelers en legde de bal daarna breed op Dembèlè, die hard met rechts in kon schieten. Barcelona bleef de wedstrijd domineren. Chelsea kreeg nauwelijks kansen, de 4-0 zat er eerder in dan een tegengoal in Camp Nou. In Londen hielden de twee ploegen elkaar nog op 1-1.

De goals van Barcelona:

Twitter avatar NUsport NUsport ⚽️ | 1-0 @FCBarcelona! Na twee minuten ligt de bal al in het netje voor Lionel Messi. Het is zijn snelste doelpunt ooit voor de Catalanen. #barche https://t.co/NtVHwaVOR0
Twitter avatar NUsport NUsport ⚽️ | 2-0 @FCBarcelona! Op aangeven van Messi scoort Dembélé zijn eerste doelpunt ooit voor FC Barcelona. #barcel https://t.co/tjdT0G1Mc2
Twitter avatar NUsport NUsport ⚽️ | 3-0 @FCBarcelona! Daar is doelpunt nummer honderd voor Messi in de Champions League. De Argentijn passeert Courtois voor de tweede keer door de benen. #barche https://t.co/J3n4OTwbHA

Bayern München bereikte eerder op de avond voor de zevende keer op rij de kwartfinales. De uitwedstrijd tegen Besiktas woensdag, een formaliteit na de uitslag (5-0) van de eerste wedstrijd, won Bayern ook: 3-1.

Voor de Duitse kampioen scoorden Thiago Alcantara, Gokhan Gonul (eigen doelpunt) en Sandro Wagner, de Turkse treffer was van Vagner Love. Vorig seizoen werd Bayern in de kwartfinales uitgeschakeld door Real Madrid, de latere winnaar van de Champions League.

Lens, Babel, Robben

Bij de thuisploeg kwam Jeremain Lens in actie, Ryan Babel viel een kwartier voor tijd in. Arjen Robben liet de wedstrijd tegen Besiktas aan zich voorbijgaan vanwege een beknelde zenuw.

Vrijdag is de loting voor de kwartfinales. Titelhouder Real Madrid, Sevilla, Juventus, AS Roma, Liverpool, Manchester City, Bayern München en Barcelona doen daar aan mee.