Zakenbank Goldman Sachs

Beoogd opvolger baas Goldman vertrekt

Topman Lloyd Blankfein
Topman Lloyd Blankfein Foto Nicholas KAMM/AFP

Wisseling in het bestuur van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Maandag kondigde de bank onverwacht aan dat een van de bestuurders, voormalig financieel topman, Harvey Schwartz opstapt.

Schwartz, 54, bekleedde samen met David Solomon dezelfde functie in het dagelijks bestuur bij de bank. Beide mannen werden gezien als mogelijke opvolger van topman Lloyd Blankfein. Nu Schwartz vertrekt, lijkt het pleit beslecht in het voordeel van Solomon, 56.

Vrijdag berichtte de Wall Street Journal dat Blankfein, 63, nog voor het einde van dit jaar met pensioen zou gaan en dat er voor de opvolging niet verder zou worden gekeken naar Schwartz en Solomon. De Amerikaanse zakenbank ging maandag niet op deze berichten in.

Blankfein is een van de langstzittende topmannen van de grote bedrijven aan de beurs van New York. Hij zit al sinds 2006 op het pluche bij Goldman Sachs en kreeg in al die jaren ook de nodige kritiek over zich heen, bijvoorbeeld over de rol die de bank heeft gespeeld in het ontstaan van de kredietcrisis. (Reuters/ANP)