Voormalig GroenLinks-leider

Jolande Sap wordt commissaris van afvalverwerker Renewi

Voormalig GroenLinks-leider Jolande Sap gaat aan de slag bij afvalverwerker Renewi. Zij wordt per 1 april commissaris bij het bedrijf, dat vorig jaar ontstond uit een fusie tussen de Britse Shanks Group en het Nederlandse Van Gansewinkel. De oud-politica neemt onder andere plaats in de commissie die over beloningsbeleid gaat. Het bedrijf stelt dat haar ervaring het bestuur van Renewi een waardevol perspectief biedt op de markt voor recycling. Sap was tussen december 2010 en oktober 2012 politiek leider van GroenLinks. Voor het Kamerlidmaatschap werkte ze voor de emancipatieraad, bij het ministerie van Sociale Zaken en als directeur Expertisecentrum LEEFtijd. Sap is ook commissaris bij accountants- en adviesbureau KPMG en bij telecombedrijf KPN. (ANP)