overname 5.000 banen weg door megadeal energiebedrijven Eon en RWE

Bij het Duitse energiebedrijf Eon verdwijnen naar verwachting 5.000 banen als gevolg van de overname van Innogy, eigenaar van Essent. Dat is zo’n 7 procent van het gezamenlijke personeelsbestand. Dat hebben Eon en RWE, grootaandeelhouder van Innogy, maandag in een gezamenlijke verklaring bekendgemaakt. Eon verwacht door de overname jaarlijks 600 tot 800 miljoen euro te kunnen besparen. De deal, die zondag al werd aangekondigd en nu het fiat heeft van de commissarissen van beide bedrijven, betreft geen doorsnee overname. Het gaat om een uitruil van bezittingen, waarbij Eon de netwerken en retailklanten krijgt van Innogy. De stroomopwekking – vooral windparken – gaan naar RWE, dat ook de windparken van Eon overneemt. De transactie moet volgend jaar zijn beslag krijgen. (NRC)

403