Na salarisrel ING topman

‘Veel nieuwe klanten voor banken ASN en Triodos’

ASN en Triodos, twee banken die zich profileren als duurzaam alternatief voor de grootbanken, profiteren van de commotie die is ontstaan rond de salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers. Dat schrijft de NOS. Een woordvoerder van ASN meldt de NOS dat de toestroom de voorbije dagen zo'n 8 tot 10 keer zo groot was als normaal. „Gewoonlijk krijgen we per week enkele honderden nieuwe klanten. Nu zijn het er duizenden”. Als reden voor de overstap vullen klanten volgens de woordvoerder vaak de salarisverhoging van Hamers in. De ING-topman krijgt er 50 procent bij en gaat straks 3 miljoen verdienen. Ook bij Triodos is het uitzonderlijk druk, laat een woordvoerder de NOS weten. Desondanks zegt ING weinig last te hebben van vertrekkende klanten. (NRC)