Journalistieke vakprijzen

NRC drie keer genomineerd voor Tegel

NRC is drie keer genomineerd voor de journalistieke vakprijs De Tegel. Ook de Volkskrant en NOS ontvingen drie nominaties. De organisatie van de prijzen, die op 16 april worden uitgereikt in Den Haag, heeft de afgelopen dagen de nominaties in alle zeven categorieën bekendgemaakt.

NRC-redacteuren Hugo Logtenberg en Derk Stokmans zijn genomineerd in de categorie achtergrond voor hun productie ‘Hoe één verroest draadje de halve Randstad platlegt’, over de stroomstoring in Amsterdam in januari vorig jaar. Joep Dohmen en Esther Rosenberg zijn genomineerd in de categorie onderzoek voor ‘Het mestcomplot’. De derde nominatie voor NRC is voor Jannetje Koelewijn voor het interview ‘Was ik er maar bij geweest… je kunt elkaar misschien nog vasthouden’ met de ouders die twee kinderen verloren bij de aanslag in Zaventem.

Wilfried de Jong, programmamaker en columnist voor NRC, werd ook genomineerd in de categorie interview voor zijn gesprek op RTL4 met koning Willem-Alexander ter gelegenheid van diens vijftigste verjaardag. Van de 21 nominaties gingen er 12 naar tv-makers, inclusief de drie nominaties voor de Storimans-Tegel voor camerawerk. Zeven nominaties waren voor dagbladen. Eén podcast werd genomineerd, Bob van de VPRO, en één digitale productie, ‘De rücksichtslose zelfverrijking van een politiek zwaargewicht’, van ‘journalisten van het jaar’ Kim van Keken en Eric Smit (Follow The Money).

Alle nominaties: www.detegel.info