Prachtige goals uit Mexico sieren de Goal van het Weekend op

Het bleef wat stilletjes vanaf de Europese velden dit weekend, maar de Liga MX wist dat gemis aan fraaie goals meer dan goed te maken.

Arjen Robben had pas drie Bundesligagoals achter z’n naam staan en dat is toch een beetje beneden zijn stand, dus tegen HSV haalde hij de trekker maar weer eens over. Marten de Roon, opgenomen in de voorlopige selectie van Ronald Koeman, was ook trefzeker voor Atalanta Bergamo. In Nederland was de goal van Martin Ødegaard (SC Heerenveen) natuurlijk opvallend.

De Liga MX was ook dit weekend weer een goudmijntje voor mooie goals. Matheus Uribe (Club América) verzorgt het eerste deel van ons Mexicaanse drieluik. In Engeland opende Marcus Rashford fraai de score in de derby tussen Man United en Liverpool terwijl op het achtste niveau in Engeland eveneens aardig werd gebald.

Philippe Coutinho heeft z’n draai inmiddels gevonden bij Barcelona. Tussen Lionel Messi en Luis Suárez valt hij wat minder op dan bij Liverpool, maar met deze goal toont hij toch wel even zijn grote klasse.

3. Andre-Pierre Gignac (TIGRES v Tijuana 1-0)

Werd verrassend opgenomen in de EK-selectie van Les Bleus voor Euro 2016 in eigen land. Gignac speelde toen immers al in Mexico en dat is niet het land waar je als Didier Deschamps zijnde naar hoeft te kijken voor voorhoedespelers. Het sprookje is inmiddels uit; de in Martigues geboren spits speelde anderhalf jaar geleden tegen Nederland z’n laatste interland. Scoren kan hij nog steeds:

2. Matheus Olavo (Coritiba v FOZ DO IGUAÇU 0-1)

In het Campeonato Paranaense, het staatskampioenschap van de deelstaat Paraná, wordt door de mindere goden gestreden om een plekje in de laagste profcompetitie van Brazilië; de Serie D. Foz do Iguaçu is zo’n voetbaldwerg en nam het dit weekend op tegen het grote Coritiba, dat reeds 38 keer het kampioenschap won. Matheus Olavo luidde de 1-3 zege in:

1. Everaldo Stum (QUERETARO v Necaxa 1-1)

“Niet elke omhaal is ook meteen een mooiste doelpunt van het weekend”, klonk ooit uit de mond van een kritische volger van deze maandagochtendrubriek. Zoals we vorige week Luuk de Jong hadden die werd afgetroefd door een nog mooiere bicycle kick, kunnen we vandaag - het is natuurlijk ook een beetje een kwestie van aanbod - eigenlijk niet om deze heen: