Luchtvaart

‘Air France-KLM wil met partners overnamebod doen voor verlieslijdend Air India’

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM en partners Delta Air Lines en Jet Airways hebben interesse in de Indiase nationale luchtvaartmaatschappij Air India. De drie bedrijven willen een gezamenlijk bod doen, vernam het Indiase persbureau PTI van bronnen. Air France-KLM liet zondag weten geen commentaar te hebben op het bericht.

India wil van het verlieslatende Air India af. Ondanks de financiële staat kan de luchtvaartmaatschappij interessant zijn voor kopers vanwege onder meer de landingsrechten die ze heeft. De Indiaase regering heeft nog niet bepaald hoe de verkoop van Air India precies vorm krijgt. De burgerluchtvaartautoriteiten hebben wel al laten weten dat de Indiase budgetluchtvaartmaatschappij IndiGo en een niet bij naam genoemde buitenlandse luchtvaartmaatschappij interesse hebben getoond.

Naar verwachting wordt Air India in vier delen verkocht. Air India en budgetdochter Air India Express zouden als één bedrijf op de markt komen. Regionale luchtvaartmaatschappij Alliance Air, bagage- en passagiersafhandelaar Air India Air Transport Services en onderhoudsbedrijf Air India Engineering Services zouden dan als aparte ondernemingen op de markt komen. (ANP/Bloomberg)