Degradatiestrijd

Welkome zege voor Sparta tegen hekkensluiter Roda JC

In de strijd tegen degradatie heeft Sparta zaterdag een kostbare zege behaald. De ploeg van coach Dick Advocaat versloeg in Kerkrade een andere degradatiekandidaat, Roda JC, met 2-0.

Voor Sparta was het de eerste uitzege in dit moeizaam verlopende seizoen, waarin trainer Alex Pastoor werd ontslagen wegens de tegenvallende resultaten en Advocaat werd aangetrokken om de club te behoeden voor degradatie.

Door de overwinning sloeg Sparta een gat van vier punten met hekkensluiter Roda JC. Sparta heeft ook drie punten meer dan nummer zeventien FC Twente, dat vrijdag met 2-1 verloor van Heracles.

Tegen Roda JC opende verdediger Sander Fischer in de twaalfde minuut de score voor de Rotterdammers. Het was zijn eerste doelpunt voor Sparta. Roda ging op zoek naar de gelijkmaker, maar werd amper gevaarlijk. Simon Gustafson zag voor rust nog wel een schot gestopt worden.

Roda-coach Robert Molenaar bracht de van een blessure herstelde Donis Avdijaj voor extra aanvallende impulsen, maar het was Robert Mühren die Sparta na ruim een uur spelen naar een comfortabele 2-0 schoot, na een steekballetje van Thomas Verhaar. Het lukte de thuisploeg ook in het vervolg niet om te scoren. Zo miste Mikhail Rosheuvel nog een enorme kans voor open doel. (ANP)