Damrak Volgende week beursgangen van bank NIBC, groothandel B&S en laadpalenfabrikant Alfen

De Amsterdamse aandelenbeurs is na volgende week drie fondsen rijker. Op donderdag 22 maart begint de handel in de aandelen van laadpalenfabrikant Alfen, zo blijkt uit de maandag gepubliceerde prospectus van het bedrijf. Een dag later staan de beursgangen van zakenbank NIBC en groothandelaar B&S gepland. Alfen hoopt met de gang naar het Beursplein tussen de 110 en 147 miljoen euro op te halen. In totaal doet investeringsbedrijf Investos, de huidige eigenaar, een kleine tien miljoen aandelen in de verkoop, omgerekend bijna 49 procent van het totaal. De waarde van het gehele bedrijf komt daarmee uit op 225 tot 300 miljoen euro. Bij NIBC gaat op 23 maart zo’n 30 procent van de aandelen in de verkoop, voor een bedrag tussen de 8,75 euro en 10,25 euro. De opbrengst van de beursgang bedraagt daarmee maximaal 450 miljoen euro, aldus de zakenbank, die tot 1999 al een notering had in Amsterdam. De waarde van NIBC als geheel komt uit op 1,3 tot 1,5 miljard euro. NIBC is daarmee ongeveer net zo veel waard als B&S, een groothandelaar en distributiebedrijf uit Dordrecht dat een introductieprijs kent tussen de 14,50 en 17,75 euro. Ook B&S brengt ongeveer 30 procent van de aandelen naar de beurs en mikt daarbij op een opbrengst van maximaal 493 miljoen euro. (NRC)