Aanvaller doodgeschoten voor woning Iraanse ambassadeur in Wenen

De 26-jarige man viel een militair aan voor de woning van de Iraanse ambassadeur in Wenen. Het motief voor die aanval is nog onduidelijk.

Hans Punz/APA

Voor het huis van de Iraanse ambassadeur in Wenen is zondagnacht een man doodgeschoten, nadat hij met een mes een militair te lijf was gegaan. Aanvankelijk probeerde de militair de aanvaller nog uit te schakelen met pepperspray, zo schrijft Die Neue Kronen Zeitung maandag. Toen dat niet lukte schoot hij op de man. Die overleed kort daarop aan zijn verwondingen.

Het incident had plaats om even voor middernacht. Volgens een woordvoerder van de politie werd de militair meerdere malen geraakt door het mes. Tegenover Reuters stelde de zegsman:

“Dat hij deze aanval heeft overleefd is alleen te danken aan het kogelwerende vest dat hij droeg. De militair heeft zichzelf goed weten te verdedigen, kon zijn wapen pakken en heeft toen geschoten.”

Het motief van de 26-jarige aanvaller is nog onduidelijk, aldus de politie. Mogelijk levert het terugkijken van de opnames van bewakingscamera’s meer informatie op. Voor de Oostenrijkse politie was de aanval voor de ambassadeurswoning reden om de beveiliging bij ambassades en andere diplomatieke gebouwen te verhogen.