In beeld

De mooiste sportfoto’s van het afgelopen weekend

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks een aantal van de mooiste sportfoto’s. Deze keer uiteraard aandacht voor het WK allround in Amsterdam, maar ook voor de Paralympische Winterspelen, rugby en rallyrijden.

Sven Kramer ging in het Olympisch Stadion in Amsterdam op voor zijn tiende wereldtitel allround. Dat feest ging niet door, de Fries werd vierde.
Foto Jerry Lampen/ANP
Parijs-Nice is normaal gesproken 'de koers naar de zon'. De eindzege ging naar de Spanjaard Marc Soler.
Foto Jeff Pachoud/AFP
De Engelse rugbyers sprongen hoger dan de Fransen, maar verloren de wedstrijd in Parijs wel: 22-16.
Foto Christophe Simon/AFP
Door de nederlaag van Engeland in Frankrijk is Ierland nu al zeker van de eindzege in het zeslandentoernooi. De Ieren wonnen in hun vierde wedstrijd van Schotland: 28-8.
Foto Paul Faith/AFP
De Argentijn Brian Castano deelt een stoot uit aan de Fransman Cedric Vitu tijdens hun gevecht om de WBA-wereldtitel in het lichtmiddengewicht. Castano won door een technische knock-out.
Foto Stephane de Sakutin/AFP
In Leon, Mexico, stond dit weekend de derde wedstrijd van het WK rally op het programma.
Foto Ulises Ruiz/AFP
De Paralympische Winterspelen in Pyeongchang zijn in volle gang, Nederland heeft nog geen medaille gewonnen.
Foto Paul Hana/Reuters
Sverre Lunde Pedersen leek na de 1.500 meter, de afstand waarop hij Patrick Roest zijn hielen liet zien, op weg naar zijn eerste wereldtitel allround. Maar de Noor kwam ten val op de tien kilometer en zo werd Roest ineens wereldkampioen.
Foto Vincent Jannink/ANP
Tiger Woods lijkt op 42-jarige leeftijd weer helemaal terug. Bij het PGA-toernooi In Palm Harbor doet hij op de slotdag mee voor zijn eerste toernooizege in vijf jaar.
Foto Mike Carlson/AP
In de tweede ronde van Indian Wells versloeg Serena Williams, die terug is na te zijn bevallen van een dochter, de Nederlandse Kiki Bertens: 7-6, 7-5.
Foto Jeff Gross/Getty Images/AFP