Willem II maakt gehakt van PSV: 5-0

Het is de grootste nederlaag van PSV tegen de Tilburgers ooit. Trainer Philip Cocu heeft er “geen woorden voor”.

PSV-keeper Jeroen Zoet na de 3-0.
PSV-keeper Jeroen Zoet na de 3-0. Foto: ANP

In de Eredivisie heeft Willem II zaterdagavond gestunt tegen koploper PSV. De thuisploeg won met 5-0. Het is de grootste nederlaag van PSV tegen de Tilburgers ooit.

Fran Sol scoorde driemaal, Ben Rienstra maakte twee doelpunten. Door het verlies van PSV kan Ajax de Eindhovenaren zondag op zeven punten naderen, maar dan moet Ajax wel winnen van sc Heerenveen.

PSV-trainer Philip Cocu liet weten “extreem teleurgesteld” te zijn:

Twitter avatar PSV PSV 💬 | Cocu: ‘Zo zie je maar, we mogen nog lang niet over een eventueel kampioenschap praten. Ik ben extreem teleurges… https://t.co/fRUnbIVepK

De spelers van PSV kunnen zondag niet van een vrije dag genieten. Cocu laat ze na de afgang tegen Willem II naar de club komen: “Het lijkt me duidelijk dat ik wel wat te zeggen heb”, foeterde Cocu. “En ik hoop dat zij ook iets te zeggen hebben. Dit was schandalig. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor.”

PSV eindigde de wedstrijd met tien man. Derrick Luckassen veroorzaakte twee strafschoppen en kreeg twee gele kaarten. Spits Luuk de Jong schaamt zich voor zijn eigen club, liet hij blijken bij Fox Sports:

“Dit doet pijn, dit moeten we onszelf aanrekenen. Willem II leverde zo veel strijd en wij wisten daar niets tegenover te stellen. We waren slecht in duels en in balbezit was het ook niet goed. We moeten snel beseffen dat dit een incident is, maar we moeten dit ook even voelen. Dit mag niet en kan eigenlijk niet.”

De winst van Willem II komt voor de club op een bijzonder moment, want juist deze week stapte trainer Erwin van de Looi op. Hij wordt tijdelijk vervangen door Reinier Robbemond.

Wedstrijd even stilgelegd

ADO Den Haag verloor zaterdagavond thuis met 0-2 van NAC Breda. De wedstrijd werd enkele minuten stilgelegd na spreekkoren van ADO-supporters.

De eerste goal werd gemaakt door Mounir El Allouchi in de achttiende minuut, dankzij een onderschepping. Nadat Wilfried Kanon van ADO met rood van het veld was gestuurd, scoorde Thierry Ambrose uit een strafschop (39ste minuut).

Toen er vervolgens spreekkoren te horen waren, besloot scheidsrechter Danny Makkelie om de bal stil te leggen. De wedstrijd werd hervat nadat in het stadion was opgeroepen om te stoppen met de leuzen. Makkelie had gedreigd de wedstrijd definitief te staken als de supporters niet zouden ophouden.

Twitter avatar ADODenHaag ADO Den Haag 🔰 53. De wedstrijd is weer hervat. Ondersteun ons op een positieve manier in het stadion: Come On The Hague! #ADOnac

Morele opsteker

VVV-Venlo verloor in eigen huis met 2-3 van Excelsior. De overwinning was vooral een morele opsteker voor de Rotterdamse ploeg van trainer Mitchell van der Gaag, die al lang niet meer hoeft te vrezen voor degradatie en momenteel op de elfde plaats staat in de Eredivisie.

Sparta won uit bij Roda JC met 0-2. De Rotterdammers boekten daarmee de eerste uitzege van het seizoen en sloegen door de zege een gat van vier punten met de concurrent uit Kerkrade, die laatste staat. Sparta heeft ook drie punten meer dan nummer zeventien FC Twente.