In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Inwoners van een favela in Rio de Janeiro lopen langs een patrouille. In de Braziliaanse hoofdstad wordt het leger ingezet om het aanhoudende geweld te stoppen.
Foto Pilar Olivares/Reuters
Deze jongens in het Mexicaanse stadje San Nicolas de los Ranchos dansen de Xinacetes, een rituele dans om ‘demonen’ de stad uit te jagen.
Foto Hugo Ortuno/EPA
Ook Chinese militairen moeten hun laarzen uitdoen als ze de Verboden Stad in Beijing bezoeken.
Foto Aijaz Rahi/AP
Dit kind is gewond geraakt in de belegerde regio Oost-Ghouta in Syrië, net buiten hoofdstad Damascus. De regio is nu nog een rebellenenclave. Tijdens de bombardementen van het Syrische regeringsleger zijn de afgelopen weken bijna zeshonderd mensen omgekomen.
Foto Abdulmonam Eassa/AFP
Duizenden burgers proberen het geweld in de Congolese regio Ituri te ontvluchten. De mensen hier op de foto proberen het meer Albert over te steken om naar Oeganda te komen.
Foto John Wessels/AFP
Vrouwen zwemmen in het deels bevroren meer Shenyang in het noordoosten van China. ’s Nachts liggen de temperaturen daar momenteel rond de -10 graden Celsius.
Foto AFP
Een lange file op de snelweg in de buurt van New Delhi. De Indiase hoofdstad heeft te kampen met ernstige luchtvervuiling.
Foto Harish Tyagi/EPA
De Italiaanse voetballer Davide Astori, aanvoerder van de voetbalclub Fiorentina, overleed vorige week plotseling op 31-jarige leeftijd in zijn slaap. Deze week werd hij begraven, fans droegen fakkels tijdens de uitvaart.
Foto Filippo Monteforte/AFP
Onderzoekers in berschermende pakken onderzoeken de plek waar eerder deze week Sergei Skripal en zijn dochter in elkaar zakten. De voormalig Russische spion is volgens de Britse politie vergiftigd met een zeldzaam zenuwgas. Zowel Skripal als zijn dochter liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Skripal werd in 2006 door een Russische rechter veroordeeld tot dertien jaar cel wegens spionage voor de Britten. Later werd hem gratie verleend en was hij onderdeel van een spionnenruil. Sindsdien woont hij in Groot-Brittannië.
Foto Ben Stansall/AFP
Orthodoxe Joden dansen tijdens Poerim. Op deze Joodse feestdag wordt er vrolijk gefeest met liedjes en verkleedpartijen. Zo wordt het lot van het Joodse volk herdacht – het feest wordt soms ook wel het Lotenfeest genoemd.
Foto Ammar Awad/Reuters
De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman brengt een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk, ook had hij een afspraak met de Britse premier Theresa May op 10 Downing Street.
Foto Daniel Leal-Olivas/AFP
Franse politieagenten zoeken naar het lichaam van de in 1988 vermist geraakte Marie-Angele Domece vlakbij het stadje Saint-Cyr-les-Colons. De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret bekende eerder deze maand dat hij haar toen vermoord heeft. Fourniret vermoordde zeker acht vrouwen.
Foto Philippe Desmazes/AFP
De Nederlandse voetbalvrouwen Esmee De Graaf (links), Merel van Dongen (midden) en Sheila van den Bulk vieren het winnen van de Algarve Cup. De finale tegen Zweden werd woensdag afgelast wegens het onbespeelbare veld, daarop besloot de organisatie om beide landen tot winnaar uit te roepen.
Foto Francisco Leong/AFP
Gregory Conte, een bondgenoot van Richard Spencer, de leider van de extreem-rechtse alt-right-beweging in Amerika, schreeuwt tegen de politie. Protestanten tegen en volgelingen van Spencer botsten maandag voorafgaand aan een speech van Spencer op de Universiteit van Michigan.
Foto Dale G. Young/AP
In Sierra Leone wilde de politie onderzoek doen in de kantoren van Julius Maada Bio. Aanhangers van de politicus probeerden dat te verhinderen waarna verschillende mensen werden opgepakt.
Foto Olivia Acland/Reuters
Een mortuarium in de Syrische regio Oost-Ghouta, net buiten hoofdstad Damascus. Tijdens de bombardementen van het Syrische regeringsleger zijn de afgelopen weken bijna zeshonderd mensen omgekomen in de rebellenenclave.
Foto Abdulmonam Eassa/AFP
Het peloton rijdt door de Franse polder tijdens de tweede etappe van Paris–Nice.
Foto Jeff Pachoud/AFP
Een model tijdens de modeshow van het Japanse modeontwerper Junko Shimada op de Parijse modeweek.
Foto Caroline Blumberg/EPA
Een surfwedstrijd in Israël tijdens de Joodse feestdag Poerim. Tijdens dit vrolijke feest wordt het lot van het Joodse volk herdacht met liedjes en verkleedpartijen.
Foto Amir Cohen/Reuters
Een luchtfoto van de uitbarsting van vulkaan Shinmoedake in het zuidwesten van Japan.
Foto Kyodo/Reuters