Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Domik Gajda/EPA
 1. Een zeer boeiend portret van Christopher Steele


  Redacteur Maartje Somers tipt een zeer boeiend portret van Christopher Steele, de spion die het nog altijd niet geverifieerde, maar evenmin ontzenuwde dossier schreef over chantage van Trump door het Kremlin. Auteur is de gerespecteerde New Yorker-journaliste Jane Mayer. Steele voelt zich ondertussen ongemakkelijk nu hij vol in het vizier staat van twee wereldleiders.

 2. De ‘staatsgreep’ van Martin Selmayr

  Libération reconstrueert de ‘staatsgreep’ van Martin Selmayr, de rechterhand van Jean-Claude Juncker die onverwacht secretaris-generaal van de Europese Commissie werd. Tip van Frankrijk-correspondent Peter Vermaas.

 3. Waar de aanvallen op moslims op Sri Lanka vandaan komen


  Zuid-Azië-correspondent Eva Oude Elferink tipt dit interessante vraaggesprek van Al Jazeera over de onrusten in Sri Lanka. In 25 minuten wordt helder uitgelegd waar de recente aanvallen op de moslims op het eiland vandaan komen.

 4. Het laatste project van Kim Wall

  Beeldredacteur Arjan de Jongh tipt deel 1 van een drieluik van Mashable over het dagelijks leven van de bewoners van de Marshall-eilanden. De eilanden worden bedreigd door zeespiegelstijging. Het is het laatste project waaraan de vermoorde journalist Kim Wall werkte.

  Bekijk hier: On Standby
 5. Waarom eten vissen plastic?


  Waarom eten vissen en vogels plastic, terwijl het zo slecht voor ze is? Omdat het eruit ziet als eten en ook zo ruikt en klinkt. Het klopt niet dat dieren dom zijn en plastic eten omdat het nu eenmaal komt langsdrijven, staat mooi beschreven in dit stuk van de BBC. Tip van Annemarie Kas.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.