Undone

Eerste animatie voor volwassenen bij Amazon door Nederlandse animator Hisko Hulsing

Amazon Prime Video komt met zijn eerste animatie-serie voor volwassenen. Undone wordt gemaakt door Raphael Bob-Waksberg en Kate Purdy van de succesvolle Netflix animatie BoJack Horseman en door de Nederlandse animator Hisko Hulsing. Hulsing werd onder meer bekend door zijn veelvuldig bekroonde korte animatiefilm Junkyard (2012) en de animaties die hij maakte voor de film over Nirvana-zanger Kurt Cobain: Montage of Heck.

Sciencefiction-drama Undone vertelt het verhaal van Alma, een vrouw die bij een auto-ongeluk betrokken raakt. Eenmaal ontwaakt uit haar coma begint een surrealistische zoektocht naar de waarheid rondom haar vaders dood. Undone zal naar verwachting volgend jaar te zien zijn bij Amazon. De serie wordt geproduceerd door Tornante van ex-Disneybaas Michael Eisner en het Amsterdamse multimediabedrijf Submarine.

Net als concurrenten Netflix en Apple steekt Amazon de komende jaren veel geld in eigen films en series. Amazon investeert dit jaar ruim 2 miljard dollar. Dat moet in 2022 zijn gegroeid naar ruim 8 miljard. (NRC)