Steekpartij

Aanvaller met mes maakt drie slachtoffers in Wenen

Een man heeft in Wenen woensdagavond op voetgangers ingestoken voor een metrostation nabij het Praterpark in het centrum van de stad. Volgens Oostenrijkse media zouden er drie slachtoffers zijn, die alledrie in levensgevaar verkeren. Het zou gaan om een gezin: vader, moeder en een volwassen dochter. Na de aanval sloeg de dader op de vlucht. Van hem was alleen een vage beschrijving beschikbaar, en ook zijn motief voor de steekpartij was nog onduidelijk. Oostenrijkse media maakten melding van een vierde slachtoffer bij een tweede steekpartij, al is niet duidelijk of er een verband is. Na de aanval zetten zwaarbewapende agenten het gebied af. Ze zochten woensdagavond laat nog altijd naar de dader. Bewoners in de omgeving werd aangeraden binnen te blijven. (NRC)

    • Niels Posthumus