Oud-officier vervolgd om seks met minderjarige

Vincent L. wordt met tien andere mannen vervolgd voor seks tegen betaling met een jongen van zestien jaar.

Beeld iStock
Beeld iStock Justice with sunlight in Frankfurt

Het Openbaar Ministerie vervolgt een voormalig officier van justitie die verdacht wordt van ontucht met een jongen van zestien jaar. Ook worden nog tien andere mannen vervolgd die “onafhankelijk van elkaar” seks zouden hebben gehad met dezelfde jongen, schrijft het OM donderdag in een verklaring.

Justitie maakte vorige zomer bekend dat de plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket Vincent L. was geschorst omdat hij werd verdacht van het plegen van ontucht tegen betaling met een minderjarige. Begin dit jaar werd de fraudespecialist ontslagen.

Ouders van de jongen stapten naar de politie nadat ze verontrustende berichten op diens telefoon hadden gevonden. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Amsterdam en Amstelveen en zijn tussen de 38 en 61 jaar oud. Ze werden vorig jaar onafhankelijk van elkaar aangehouden.

Lees meer over de zaak: Geschorst OM-lid is plaatsvervangend hoofdofficier bij functioneel parket

Het opsporingsverzoek is volgens het OM afgerond. De verdachten zijn op de hoogte gesteld van de tenlastelegging. Zodra eventuele verzoeken voor aanvullend onderzoek zijn afgerond, worden zittingen gepland.

Correctie (14 maart 2018): In een eerdere versie van dit artikel werd de voormalig hoofdofficier per abuis Vincent I. genoemd. Dat moet zijn Vincent L. Dit is aangepast.