Arsenal wint van Milan, Atlético van Lokomotiv

Voor Arsenal is winst van de Europa League de enige manier om nog deelname aan de Champions League veilig te stellen.

De Europa League-wedstrijd AC Milan-Arsenal eindigde donderdagavond in 0-2.
De Europa League-wedstrijd AC Milan-Arsenal eindigde donderdagavond in 0-2. Foto Alessandro Bianchi/Reuters

Arsenal heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de achtste finales van de Europa League, door AC Milan met 0-2 te verslaan. Atlético Madrid won met 3-0 van Lokomotiv Moskou.

Beide goals van Arsenal vielen in de eerste helft en werden gemaakt door Henrikh Mkhitaryan (15de minuut) en Aaron Ramsey (49ste minuut). Voor Atlético scoorden Saúl Ñíguez (22ste minuut), Diego Costa (47ste minuut) en Koke (90ste minuut). Arsenal en Atlético hebben door de winst een goede uitgangspositie om de kwartfinales te bereiken. De returnwedstrijden in de achtste finales zijn volgende week donderdag.

Voor Arsenal is winst van de Europa League de enige manier om nog deelname aan de Champions League veilig te stellen, het podium waarop de club gewend is uit te komen. In de Premier League wist de club van Arsène Wenger drie wedstrijden op rij niet te winnen.

Twitter avatar aaronramsey Aaron Ramsey After a disappointing run that was a Great response from the team 💪🏼 #europaleague #afc https://t.co/3osIwZfOFn

Overige uitslagen:

  •  Borussia Dortmund-Salzburg: 1-2
  • CSKA Moskou-Olympique Lyon: 0-1
  • Olympique Marseille-Athletic Bilbao: 3-1
  • Leipzig-FC Zenit: 2-1
  • Sporting Lissabon-Viktoria Plzen: 2-0
  • Lazio-Dynamo Kiev: 2-2

Straf voor Paris Saint-Germain

Donderdag werd ook bekend dat Paris Saint-Germain (PSG) mogelijk gestraft wordt door voetbalbond UEFA vanwege wangedrag van eigen supporters tijdens de Champions League-wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Real Madrid. Die wedstrijd in de achtste finales verloor PSG met 1-2. Fans van de Parijse club staken onder meer vuurwerk af en blokkeerden verschillende trappen.

FC Basel moet eveneens rekening houden met een sanctie. Ook fans van die club staken vuurwerk af, afgelopen woensdag tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City. Basel won met 1-2.