Taxi-app

Uber bedreigd met brandbom door boze taxi-chauffeurs

De Amsterdamse politie doet onderzoek naar een bedreiging aan het adres van taxidienst Uber. In een groepschat op berichtendienst Telegram is opgeroepen met brandbommen het hoofdkantoor van Uber te bestormen. Een politiewoordvoerder wil niet ingaan op wie er achter de oproep zit en onderzoekt of er strafbare feiten zijn gepleegd. Het dreigement werd gedaan in de groepschat “WegMetUber”, waar zo’n driehonderd mensen aan deelnemen, onder wie taxichauffeurs die vinden dat Uber voor oneerlijke concurrentie zorgt. Ook zouden er ontevreden Uber-chauffeurs in de groep zitten die het niet eens zijn met de commissie van 25 procent die de taxidienst vraagt. In de groepschat is opgeroepen op 20 maart te demonstreren voor het Uber-hoofdkantoor in Amsterdam. (NRC)

    • Wouter van Noort