Volkscongres

China zou toezicht op financiële sector willen verscherpen

De Chinese overheid zet verdere stappen met het verscherpen van het toezicht op de financiële sector. Dat meldde het Chinese persbureau Xinua, dat zich baseert op een beslissing van de Communistische Partij om verdere hervormingen door te voeren. De beleidsmakers zouden overwegen om toezichthouders op banken en verzekeraars onder één dak te brengen. Ook overheidsingrijpen in markten wordt eenvoudiger gemaakt. Verder zal China extra inspanningen leveren om oneerlijke concurrentie en monopolieposities van bedrijven te voorkomen. De aankondiging komt aan de vooravond van het Nationale Volkscongres dat maandag begint. Premier Li Keqiang zal daar de economische doelstelling schetsen. China wil zijn economische groei handhaven, maar ook de groeiende schuldenberg aanpakken. (ANP/Bloomberg)