Voetbal

Supporters Go Ahead vallen spelers De Graafschap aan

Het duel in de Jupiler League tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap is direct na afloop ontsierd door vechtpartijen op het veld. Op het moment dat de spelers van De Graafschap hun fans bedankten na de 4-0 overwinning, bestormden aanhangers van de thuisploeg het veld. Daar raakten ze slaags met spelers en stewards, waarbij over en weer klappen vielen. De politie verrichtte zeven arrestaties, vier binnen het stadion, drie erbuiten waar het ook onrustig was. De Deventer club sprak op de website schande van het gedrag van „een klein deel van het publiek”. De wedstrijd was in de openingsfase al stilgelegd vanwege het afsteken en gooien van vuurwerk. „Go Ahead Eagles schaamt zich diep. De club stelt alles in het werk om gepaste maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken”, aldus de club. Trainer Jan van Staa van Go Ahead Eagles was ontgoocheld. „Dit past bij geen enkele club en zeker niet bij Go Ahead”, reageerde hij bij FOX Sports. „Het is heel vervelend als de frustratie toeslaat en de mensen zich gaan misdragen. Hier beschadig je de club mee.” In mei 2016 gebeurde op De Vijverberg in Doetinchem iets vergelijkbaars toen enkele aanhangers van De Graafschap over de schreef gingen. Zij konden het toen niet verkroppen dat Go Ahead zich had verzekerd van promotie en vielen de spelers aan. (ANP)