Opgepakte terreurverdachten in België weer vrij

De acht verdachten waren zondagochtend opgepakt na huiszoekingen in Mechelen, Molenbeek en Geraardsbergen.

Beveiliging in Brussel. Beeld ter illustratie.
Beveiliging in Brussel. Beeld ter illustratie. Foto Jonas Roosens/ANP

De federale Belgische politie heeft maandagavond de acht terrorismeverdachten vrijgelaten die zondagochtend waren opgepakt. De verdachten waren in het kader van een onderzoek naar terrorisme. Dat schrijven Belgische media.

De verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten. De politie had huiszoekingen gedaan in de Brusselse gemeente Molenbeek en de steden Geraardsbergen en Mechelen waarna de verdachten werden opgepakt. Het federaal parket liet maandagochtend al weten dat bij de huiszoekingen geen explosieven waren gevonden.

Een onderzoeksrechter had opdracht gegeven tot de huiszoekingen. Het onderzoek houdt geen verband met andere zaken, zoals de aanslagen in Parijs (november 2015) of in Brussel en Zaventem (maart 2016), aldus het federaal parket.