Brieven

Brieven 5/3/2018

Roken

Antirookzeloten

De jacht op de rokers neemt buitensporige en onmenselijke vormen aan. Door allerlei maatregelen hebben niet-rokers geen last meer van rokers, maar nog is het niet genoeg! Het is alsof de niet-rokers de rokers willen verbannen naar, ja naar waar eigenlijk? Waarom neemt niemand het voor de rokers op? Waarom bijten zij niet wat feller van zich af? Het is aannemelijk dat vele rokers, in parlement, gemeenteraden e.d., hebben ingestemd met maatregelen die tegen hun belangen ingaan. Op allerlei plekken zijn goede voorzieningen en rookruimtes, maar het gaat de antirookzeloten niet ver genoeg.

Sekseneutraal

Marathonwinnaars

„De eerste marathon op natuurijs is woensdag in Haaksbergen gewonnen door Simon Schouten. Bij de vrouwen eindigde Manon Kamminga als eerste”, schrijft NRC (1/3). Dat is zeker niet sekseneutraal. Bovendien klopt het niet: de mannen startten pas nadat de vrouwen gefinisht waren. Het juiste bericht luidt dus als volgt: „De eerste marathon op natuurijs is [...] gewonnen door Manon Kamminga. Bij de mannen eindigde Simon Schouten als eerste.”