Auto-industrie

Volkswagen overweegt afsplitsing van vrachtwagendivisie

Foto Reuters

Volkswagen onderzoekt de strategische opties voor zijn vrachtwagendivisie. Daarbij wordt een beursgang van het onderdeel op termijn niet uitgesloten, meldden ingewijden. Het bedrijf zelf zegt alle opties open te houden. Wat bij de besprekingen over de toekomst van de truckdivisie onder meer op tafel ligt is de juridische structuur. Door het onafhankelijker maken van de truckdivisie zou het vertrouwen van investeerders in Volkswagen moeten toenemen. Het bedrijf wil in de nasleep van het dieselschandaal graag tonen veranderingsbereid te zijn. De wereldwijde autosector heeft onder meer te maken met drastische verschuivingen naar elektrisch en autonoom rijden. Ook worden digitale diensten steeds belangrijker. (Bloomberg)