Duels Italiaanse competitie afgelast na dood Fiorentina-aanvoerder (31)

Davide Astori werd zondagochtend dood aangetroffen in zijn hotelkamer.

Fiorentina-speler Davide Astori overleed in de nacht van zaterdag op zondag in zijn slaap. Alle duels in de Serie A die zondag op de planning stonden, zijn afgelast.
Fiorentina-speler Davide Astori overleed in de nacht van zaterdag op zondag in zijn slaap. Alle duels in de Serie A die zondag op de planning stonden, zijn afgelast. Foto AP/Antonio Calanni

Alle wedstrijden in de Italiaanse voetbalcompetitie de Serie A zijn zondag afgelast na het plotselinge overlijden van Fiorentina-aanvoerder Davide Astori. De 31-jarige speler werd zondagochtend dood in zijn hotelkamer aangetroffen, meldt de club op Twitter.

Fiorentina, de huidige nummer tien van de Serie A, schrijft “vreselijk ontdaan” te zijn van Astori’s overlijden. Hij is bezweken aan een “plotselinge aandoening”, meldt de club. Astori verbleef in het hotel ter voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen Udinese, die zondag gepland stond.

De centrale verdediger speelde sinds 2010 bij de club uit Florence. Daarvoor kwam hij uit voor onder meer Cagliari en AS Roma. Tussen 2012 en 2017 speelde hij veertien keer voor het nationale elftal van Italië.

De voormalig Italiaanse premier Matteo Renzi reageerde geschokt op Astori’s dood. “Ik kan het niet geloven en ik huil mee met zijn familie en met heel Fiorentina. Vaarwel, kapitein”, zei hij volgens Reuters.

Astori was twee weken geleden vader geworden.

Correctie (5 maart 2018): In een eerdere versie van dit bericht werd Matteo Renzi de premier van Italië genoemd. Dat klopt niet. Hij was premier tot december 2016 en werd toen opgevolgd door Paolo Gentiloni.