In beeld

De Indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Deze zelfportretten van Andy Warhol worden geveild bij Christies in Londen.
Foto Will Oliver/EPA
Op verschillende plekken in Nederland kon deze week geschaatst worden, zoals hier op Landgoed Heidestein.
Foto David van Dam
Een Mariachi band treedt op tijdens de tenniswedstrijd tussen de Oostenrijker Dominic Thiem en de Duitser Alexander Zverev, als opening van de ATP 500 Tennis Open in Acapulco, Mexico.
Foto Pedro Pardo/AFP
Een schip van de Britse Royal Fleet Auxiliary tijdens bar weer op zee.
Foto Matt Bromage/Reuters
Boeddhisten in Thailand tijdens een ceremonie op Magha Puja, een van de gedenkdagen van het boeddhisme.
Foto Athit Perawongmetha/Reuters
Deze week werden de lessen hervat op de Marjory Stoneman Douglas High School in Florida. Op deze middelbare school werden onlangs zeventien scholieren doodgeschoten. De leerlingen worden streng beveiligd terwijl ze naar de school binnengaan.
Foto Mike Stocker/ AP
Drie kinderen worden behandeld na de gasaanval op het dorpje al-Shifunieh in Oost-Ghouta. Volgens hulpverleners kregen meer dan 18 mensen giftige stoffen binnen. De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens gaat onderzoek doen naar het vermeende gebruik van chemische wapens.
Foto Mohammed Badr/EPA
De grafkist van de Amerikaanse evangelist Billy Graham in het Capitool in Washington D.C. Graham overleed vorig week op 99-jarige leeftijd. Hij was de christelijke voorganger voor miljoenen en kind aan huis bij de presidenten.
Foto Tasos Katopodis/EPA
Deze week was het Holi-festival in Kolkata, India. Het Hindoestaanse kleurenfestival symboliseert de overwinning van het goede over het kwade.
Foto Piyal Adhikary/EPA
De begrafenis van de overleden Bollywood-ster Sridevi Kapoor, met duizenden rouwende fans langs de weg. Kapoor overleed op 54-jarige leeftijd door verdrinking.
Foto Punit Paranjpe/AFP
Een protest met bloemen in schoenen tegen de speech van de Iraanse minister van Justitie Seyyed Ali Reza Avai voor de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties in Genève.
Foto Denis Balibouse/Reuters
De provincie Flevoland heeft besloten om grote grazers in de Oostvaardersplassen bij te voeren. Wetenschappers vinden het bijvoeren van dieren tijdens de winter onverstandig.
Foto Rien Zilvold
De haven van Kirchdorf in het noordoosten van Duitsland is dichtgevroren.
Foto Jens Büttner/AFP
Mensen met borden voor de vermoorde Slowaakse journalist Jan Kuciak. Kuciak werd begin deze week vermoord in zijn woning. Hij stond op het punt om een groot onderzoek te publiceren over fraude met Europese subsidies door de Slowaakse en Italiaanse maffia.
Foto Vladimir Simicek/AFP
Straatverkopers in de Al-Attaba markt in de Egyptische hoofdstad Caïro. Later deze maand zijn er verkiezingen in het door een economische crisis geteisterde Egypte.
Foto Khaled Desouki/AFP
De modeshow van Dior tijdens de modeweek in Parijs deze week.
Foto Pascal Rossignol/Reuters
Journalisten kijken naar de jaarlijkse toespraak van de Russische president Poetin voor het parlement. Poetin presenteerde onder andere nieuwe wapens tijdens zijn toespraak.
Foto Alexander Zemlianichenko/AP
Een vrouw met een AR-15 geweer tijdens een kerkdienst van de World Peace and Unification Sanctuary, een Amerikaanse kerkgemeenschap die het aanmoedigt om wapens mee te nemen tijdens de diensten.
Foto Spencer Platt/Getty Images/AFP
De bloesem is in volle bloei in Taichung, Taiwan.
Foto Ritchie B. Tongo
Een drone met een tas van Dolce & Gabbana tijdens de modeweek in Milaan.
Foto Alessandro Garofalo/Reuters