Auto

Recordwinst voor maker Peugeot, Citroën en Opel

Autoconcern PSA Group, fabrikant van onder meer Peugeot en Citroën, heeft afgelopen jaar een recordwinst geboekt. Dit ondanks de mindere resultaten bij het onlangs overgenomen Opel. De Fransen zijn naar eigen zeggen hard aan de slag met het saneren van de onlangs van General Motors overgenomen automaker. Onder de streep resteerde voor PSA een bedrag van 1,9 miljard euro, 11,5 procent meer ten opzichte van een jaar eerder. De omzet steeg met ruim eenvijfde naar 65,2 miljard euro. De autoverkopen vielen 15 procent hoger uit tot 3,6 miljoen voertuigen. Sinds augustus tellen de resultaten van Opel en de Britse evenknie Vauxhall mee in cijfers van PSA. Het operationele verlies bij dit onderdeel kwam uit op 179 miljoen euro. PSA is momenteel in overleg met vakbonden over een reorganisatie. (ANP)