Schaatsen

IJs nog niet overal betrouwbaar, man (75) overleden na schaatsen

Schaatsen op de vijver bij theehuis Landgoed Heidestein, Driebergen
Schaatsen op de vijver bij theehuis Landgoed Heidestein, Driebergen Foto David van Dam

Een 75-jarige schaatser uit Sleewijk is woensdag overleden nadat hij door het ijs was gezakt en zeker een kwartier in het water had gelegen. Het ongeluk gebeurde in de buurt van het Brabantse Hank, aan de rand van de Biesbosch. De brandweer kon hem uit het water halen en heeft hem gereanimeerd. Hij overleed later in het ziekenhuis. Op veel plekken is het ijs nog onbetrouwbaar, schaatsbond KNSB zegt dat schaatsen „nog lang niet overal verantwoord” is. In Utrecht zakten in het dorp Nieuwer Ter Aa twee kinderen door het ijs, in Houten één kind. Ook in Woudenberg, Amstelveen, Katwijk en Haarlem moesten mensen uit het water worden gehaald. (NRC)

Veilig schaatsen? Zie nrc.nl/schaatsen