Garnalensoep

In Nederland hebben we diverse gerechten met garnalen, met misschien wel als ster de garnalencocktail. Maar een garnalensoep kom ik niet vaak tegen.

Pel de helft van de garnalen en houd die apart. Zet een grote pan met een paar eetlepels zonnebloemolie op het vuur. Bak hierin de garnalenschillen en de overgebleven garnalen aan. Snij alle groenten fijn. Houd alleen de helft van de venkel en de knolselderij achter. Bak de groenten samen met de tomatenpuree, het pepertje, de knoflook en het laurierblad. Laat alles een minuut of tien doorbakken; zorg dat het niet aanbrandt. Voeg het blik tomaten toe laat nog een paar minuten stoven en doe dan het water en de wijn erbij. Laat een half uur pruttelen op laag vuur.

Pureer het geheel een beetje met een staafmixer en laat nog tien minuten pruttelen. Zeef de soep door een fijne zeef en druk met de achterkant van een soeplepel zoveel mogelijk sappen uit de schilletjes. Vang de bouillon op breng aan de kook met de rest van de knolselderij en venkel en laat die gaar worden. Pureer de soep; hij krijgt een beetje binding door de knolselderij. Breng op smaak met zout, peper een paar eetlepels sambuca of pastis en een scheutje witte wijnazijn. Serveer de soep met daarin de gepelde garnalen en wat fijngesneden peterselie.