Stegeman wordt trainer bij Go Ahead Eagles

Na vier seizoenen in de Eredivisie als hoofdtrainer van Heracles Almelo, stapt hij per volgend seizoen over naar de Jupiler League.

John Stegeman tijdens de wedstrijd Feyenoord - Heracles Almelo.
John Stegeman tijdens de wedstrijd Feyenoord - Heracles Almelo. ANP Pro Shots

John Stegeman, nu nog de hoofdtrainer van Heracles Almelo, is vanaf volgend seizoen hoofdcoach van Go Ahead Eagles.

Eerder deze maand werd bekend dat dit Stegemans laatste seizoen bij Heracles is. In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer (2014-2015) wist hij die club te behoeden voor degradatie. Een jaar later haalde Heracles voor het eerst in de geschiedenis van de club Europees voetbal.

Lees ook: John Stegemans carrière als hoofdtrainer begon met een succesverhaal voor Heracles Almelo.

In totaal was Stegeman vier seizoenen lang hoofdtrainer van Almelo. Hij begon daar tien jaar geleden als assistent. Als speler was hij bij zowel Heracles als Go Ahead actief. Hij gaat voor twee seizoenen aan de slag bij de club uit Deventer, die momenteel op de zeventiende plek staat in de Jupiler League. Marco Heering tekent voor twee seizoenen als zijn assistent.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe coach wordt bij Heracles. Volgens De Telegraaf is voormalig Ajax-trainer Marcel Keizer de belangrijkste kandidaat. Hij zou deze week nog op gesprek gaan bij de club.