KLM annuleert vluchten op Schiphol door stroomstoring

Ook zijn tientallen vluchten vertraagd. De oorzaak is nog onbekend.

Vliegtuigen van KLM op Schiphol. Door een stroomstoring op de Amsterdamse luchthaven konden zeker zeven KLM-vliegtuigen vanaf de luchthaven niet vertrekken.
Vliegtuigen van KLM op Schiphol. Door een stroomstoring op de Amsterdamse luchthaven konden zeker zeven KLM-vliegtuigen vanaf de luchthaven niet vertrekken. Foto Remko de Waal/ANP

KLM kampte woensdag met een stroomstoring op Schiphol en heeft daardoor zeker 29 vluchten geannuleerd. Tientallen andere vluchten zijn vertraagd, zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

De storing, waarvan de oorzaak onbekend is, begon rond het middaguur en was rond zeven uur ‘s avonds grotendeels verholpen. Voor de reizigers van wie de vlucht niet doorging, boekte KLM een nieuwe reis. De veiligheid van de passagiers is volgens de luchtvaartmaatschappij niet in het geding geweest.

Vliegtuigen die al vertrokken waren, ondervonden geen hinder van het systeemfalen. Volgens ANP hebben andere luchtvaartmaatschappijen geen last van storingen.

Dit bericht is omstreeks 20.05 uur geüpdatet met nieuwe informatie.

Twitter avatar Schiphol Schiphol KLM processes are slowly being restarted. Delays are still expected for the next hours. More information: https://t.co/irSIo6jXQT