In beeld

Veroordeelde Berlusconi (81) probeert imago op te poetsen

Silvio Berlusconi doet weer mee aan de verkiezingen die komende zondag in Italië worden gehouden. De 81-jarige politicus, die in opspraak raakte wegens seksfeestjes en een veroordeling voor belastingfraude, draait inmiddels al heel wat jaren mee in de Italiaanse politiek: hij was driemaal premier. Als leider van de conservatieve, rechtse partij Forza Italia probeert hij nu zijn imago op te poetsen en werpt hij zich op als alternatief voor de populistische anti-systeempartij de Vijfsterrenbeweging van komiek Beppe Grillo.

Berlusconi laat geen kans onbenut om zich van zijn tedere kant te laten zien en speelt met een hondje tijdens het programma 'Porta a Porta' op Rai TV in 2017. Ter verbetering van zijn imago liet hij zich het afgelopen jaar uitgebreid fotograferen met zijn eigen hondjes.
Foto Angelo Carconi/EPA
Zwart jasje, zwart overhemd zonder das. Wit gebleekte tanden, het gezicht strak getrokken door plastische chirurgie, de ingeplante haren strak op het hoofd. Silvio Berlusconi poseert met een supporter tijdens een campagnebijeenkomst in Milaan, op 25 februari 2018.
Foto Piero Cruciatti/AFP
Berlusconi als premier in 2011 tijdens een sessie in het Italiaanse parlement, waar gesproken werd over 54,2 miljard aan bezuinigingen die nodig waren om de kredietcrisis te bezweren.
Foto Alberto Pizzoli/AFP
Berlusconi zwaait naar zijn aanhangers tijdens een tour in Napels ter ondersteuning van een centrum-rechtse kandidaat bij lokale verkiezingen in mei 2006.
Foto Ciro Fusco/EPA
Een enverwachts onderonsje tussen Berlusconi en de Franse president Sarkozy tijdens een topbijeenkomst over de financiële crisis in 2008.
Foto Philippe Wojazer/Reuters
In de talkshow ‘L’aria che tira’, januari 2018
Foto Remo Casilli/Reuters
De Amerikaanse president George W. Bush (links) en de Italiaanse premier Berlusconi (rechts) lachen naar fotografen tijdens een werksessie van G8-leiders op een G8-top in Genua, juli 2001.
Foto Alessandro Bianchi/EPA
Een demonstrant staat op het Piazza del Popolo in Rome, in aanloop van de verkiezingen van 2006. Op het protestbord is de voorpagina van The Economist afgebeeld. Het tijdschrift riep onder de kop ‘Basta Berlusconi’ de Italiaanse kiezers op om niet meer op Berlusconi te stemmen.
Foto Giulia Muir/EPA
Berlusconi zwaait naar het publiek voorafgaand aan opnames voor het televisieprogramma 'Otto e mezzo' in Rome (februari 2018).
Foto Max Rossi/Reuters
Berlusconi trekt het pak van Jan Peter Balkenende recht, nadat die is aangekomen op een EU-top in het Griekse Porto Carras in juni 2003.
Foto Yves Logghe/AP
Een gezelschap van 'sterke mannen' bezocht Sotsji in maart 2012, in aanloop naar de Olympische Spelen. Berlusconi (midden) is hier geflankeerd door Poetin (links) en Medvedev (rechts), die op dat moment president van Rusland was.
Foto Dmitry Astakhov/EPA
Een dag nadat hij het ziekenhuis heeft verlaten na een behandeling aan zijn ogen in maart 2013, zit Berlusconi met zonnebril bij de stemming voor een nieuwe voorzitter van de Senaat.
Foto Alessandro Di Meo/EPA