Feyenoord en AZ tegenover elkaar in de bekerfinale

In de Kuip overklaste Feyenoord Willem II met 3-0. AZ had eerder op de avond eveneens weinig moeite met Twente (4-0).

Robin van Persie viert zijn goal (2-0) in de Kuip. Feyenoord won met 3-0.
Robin van Persie viert zijn goal (2-0) in de Kuip. Feyenoord won met 3-0. Foto ANP/Olaf Kraak

De KNVB-bekerfinale op 22 april in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld tussen AZ en Feyenoord. Nadat eerder woensdagavond AZ met weinig moeite Twente opzij had gezet (4-0), versloeg Feyenoord in eigen stadion Willem II (3-0).

Voor Feyenoord scoorde Steven Berghuis in de 20ste minuut, in de tweede helft waren de goals van Robin van Persie en Tony Vilhena. Het is de tweede keer in drie jaar dat de Rotterdammers de finale bereiken, die traditioneel in de Kuip wordt gespeeld. In 2016 wonnen ze de beker door FC Utrecht met 2-1 te verslaan.

AZ-FC Twente

AZ bereikte voor het tweede jaar achtereen de eindstrijd. FC Twente wist in de eerste helft de schade nog te beperken tot een goal achterstand, maar werd in de tweede helft overklast (4-0). AZ-aanvaller Oussama Idrissi scoorde in zowel de 68ste minuut als in de 73ste. De andere goals maakten Wout Weghorst (64ste minuut) en Guus Til (24ste minuut).

Vorig seizoen verloor AZ de finale in de Kuip van Vitesse.