Rotterdam

16-jarige verdachte vast in zaak dubbele liquidatie Beverwaard

De politie heeft maandag een 16-jarige verdachte aangehouden voor de dubbele liquidatie in Rotterdam in december vorig jaar. In totaal zitten nu vier verdachten vast voor de schietpartij in de wijk Beverwaard. De verdachte was ten tijde van de schietpartij vijftien jaar. Enkele weken geleden werden al drie 18-jarige verdachten aangehouden. Twee van hen waren in december vorig jaar nog minderjarig. Bij een van aanhoudingen werd in een woning een automatisch wapen van het type AK-47 gevonden. Mogelijk gaat het om het moordwapen. Over het motief is nog niets bekend. Bij de liquidatie kwamen vorig jaar twee mannen van 25 en 26 jaar om het leven. De twee slachtoffers stapten in een geparkeerde auto en werden vanuit een passerende auto met een kalasjnikov onder vuur genomen. (NRC)