7,5 op Schaal van Richter

Zeker 14 doden na aardbeving Papoea Nieuw Guinea

Zeker veertien mensen zijn omgekomen bij een aardbeving die afgelopen zondag met een kracht van 7,5 op de schaal van Richter de dunbevolkte hooglanden in het westen van Papoea Nieuw Guinea (PNG) trof. Dit melden politie en hulpverleners aan persbureau Reuters. Lokale autoriteiten vrezen dat het dodental kan oplopen tot minstens dertig. De slachtoffers kwamen om het leven door instortende gebouwen en aardverschuivingen. Ook veroorzaakte de beving schade aan het lokale stroomnet en aan wegen. Het aantal slachtoffers kan oplopen doordat de regio nog steeds wordt getroffen door naschokken en de getroffen gebieden moeilijk bereikbaar zijn. Om deze reden zijn humanitaire organisaties nog niet begonnen met de hulpverlening, zegt het hoofd van het Rode Kruis in PNG. (NRC)