Vijf doden bij explosie Leicester

Bij de explosie vielen ook vijf gewonden. Er wordt nog gezocht naar mogelijk andere slachtoffers.

Gevreesd wordt dat er mogelijk nog mensen onder het puin liggen.
Gevreesd wordt dat er mogelijk nog mensen onder het puin liggen. Foto Darren Staples/Reuters

Bij een explosie in de Engelse stad Leicester zijn zondagavond zeker vijf mensen om het leven gekomen. Daarnaast raakten zeker vijf andere mensen ernstig gewond. De oorzaak van de explosie is nog onbekend, maar volgens de politie is er geen aanwijzing dat het gaat om een terroristische aanslag, bericht Reuters.

Door de explosie werden een woning en een Poolse supermarkt, die op dat moment nog open was, verwoest. De politie spreekt van “een groot incident” en denkt dat er nog mogelijk nog andere slachtoffers onder het puin liggen.

Reddingswerkers zoeken daarom door naar overlevenden want er zouden op het moment van de explosie nog meer mensen aanwezig zijn geweest in de gebouwen. Vanwege de kans op verder instortingsgevaar van de delen van de panden die nog wel overeind staan, moeten de reddingswerkers heel behoedzaam te werk gaan.

Bij het bluswerk werden zes brandweerauto’s ingezet. De bluswerkzaamheden zijn afgerond, maar terwijl de sneeuw valt, komt er nog steeds rook van de gebouwen.

Omwonenden zeiden tegen tegen Sky News dat ze een enorme knal hoorden en dat het voelde als een “aardbeving”:

“De ramen zes deuren verderop voelden we trillen. Dus we dachten dat het geen auto-ongeluk kon zijn, het klonk niet als een aanrijding. Toen we buiten kwamen, waren er enorme rookwolken en bakstenen lagen over de hele weg verspreid.”