Politie vindt lichaam van vermiste Orlando (17)

De politie was al enkele uren met duikers en een sonarboot in het water op zoek naar de jongen.

De politie doet onderzoek nabij het water aan de Haagse straat Bottgerwater na het aantreffen van een lichaam. Een duikteam van de brandweer was eerder op die plek op zoek naar de vermiste 17-jarige Orlando Boldewijn.
De politie doet onderzoek nabij het water aan de Haagse straat Bottgerwater na het aantreffen van een lichaam. Een duikteam van de brandweer was eerder op die plek op zoek naar de vermiste 17-jarige Orlando Boldewijn. Foto Rob Engelaar/ANP

De politie heeft maandagavond het stoffelijk overschot van de vermiste Orlando gevonden in het water bij de Haagse wijk Ypenburg. Het is nog niet duidelijk hoe Orlando is overleden.

De politie gaat dinsdag verder met onderzoek op de plek waar hij is gevonden. De politie was al enkele uren met duikers en een sonarboot in het water op zoek naar de jongen, nadat er nieuwe informatie over zijn vermissing was binnengekomen.

Vermissing

De 17-jarige Orlando was al sinds 18 februari vermist. Hij was voor het laatst gezien in Den Haag waar hij een afspraak had met een man via een dating-app. Deze man vertelde de politie dat hij Orlando na hun afspraak heeft afgezet in de wijk Ypenburg.

Sinds zijn verdwijning heeft hij zijn telefoon niet meer gebruikt en heeft hij ook geen geld opgenomen. De politie startte een groot onderzoek omdat ze vermoedde dat hem iets was overkomen.