FIOD onderzoekt fraude door pakketbezorgers

De bedrijven worden verdacht van belastingfraude ter waarde van 2,3 miljoen euro.

Een medewerker staat naast kartonnen dozen in een pakhuis.
Een medewerker staat naast kartonnen dozen in een pakhuis. Foto iStock

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) verdenkt bedrijven in de pakketbezorging van belastingfraude ter waarde van 2,3 miljoen euro. De opsporingsdienst heeft maandag in Rotterdam huiszoekingen gedaan, aldus de FIOD.

De bedrijven droegen geen of te weinig loon- en omzetbelasting af tussen 2014 en 2017. Maar zodra de Belastingdienst de bedrijven op het spoor was, werden alle activiteiten overgedragen naar een nieuw bedrijf. Ook het personeel verhuisde mee. De FIOD vermoedt dat de bedrijven op naam stonden van stromannen.

Grotere bedrijven

De bedrijven werkten voor grotere pakketbezorgingsbedrijven. Volgens de FIOD werden “de normale prijzen en verhoudingen in deze branche ernstig verstoord” omdat ze hun diensten aanboden onder de concurrerende prijzen.

De opsporingsdienst nam administratie, gegevensdragers, geld, sieraden en een Porsche in beslag. Er is niemand aangehouden.