Kredietwaardigheid

Laatste kredietbureau waardeert Brazilië af naar junkstatus

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van Brazilië verlaagd, in navolging van de afwaardering die het land kreeg van Standard & Poor’s (S&P) in januari. Volgens de kredietbeoordelaars faalt de Braziliaanse regering in het verbeteren van de financiën van de grootste economie van Zuid-Amerika. Bij Fitch, S&P en ook branchegenoot Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Brazilië de junkstatus, wat betekent dat er hoge risico’s zijn verbonden aan investeringen in Braziliaanse staatsleningen. Het land heeft te maken met hardnekkige overheidstekorten, een groeiende staatsschuld en het faalt bij het doorvoeren van hervormingsmaatregelen. Zo mislukte deze maand een hervorming van het genereuze Braziliaanse pensioenstelsel. (ANP)