Podcast

Haagse Zaken #23: Waarom kiezers kiezen wat ze kiezen

Het Nationaal Kiezersonderzoek maakt duidelijk waarom, wanneer en hoe kiezers stemmen. Aan de vooravond van de Gemeenteraadsverkiezingen duikt de Haagse redactie in de data en ontdekt ondermeer dat het historische zetelverlies van de PvdA een heel andere verklaring heeft dan tot nu toe werd aangenomen.

Hoe is de historische verkiezingsnederlaag van de PvdA wél te verklaren? En waarom beslist bijna de helft van de kiezers pas op de laatste campagnedag op wie ze gaan stemmen? In de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen duikt de Haagse redactie onder leiding van presentator Lamyae Aharouay in het Nationaal Kiezersonderzoek.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: De leugen, de val en de Teflonpartij.

Productie Mirjam van Zuidam.