In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Aanhangers van de overleden Zimbabwaanse politicus Morgan Tsvangirai schuilen voor de regen tijdens zijn begrafenis. Tsvangirai leidde jarenlang de oppositie tegen president Robert Mugabe, hij overleed vorige week op 65-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Zuid-Afrika aan de gevolgen van darmkanker.
Foto Zinyange Auntony/AFP
Minister-President Mark Rutte lunchte deze week in Londen met de Britse premier Theresa May. Aan de orde tijdens de lunch kwamen onder andere de banden tussen beide landen en de naderende Brexit.
Foto Peter Nicholls/Reuters
Noord-Koreaanse cheerleaders tijdens het onderdeel slalom op de Olympische Spelen in Pyeongchang.
Foto Fabrice Coffrini/AFP
Een gewond geraakte burger wordt in veiligheid gebracht na een bombardement op Oost-Ghouta, een regio net buiten de Syrische hoofdstad Damascus. Sinds in begin februari begonnen offensief op Oost-Ghouta door het Syrische regeringsleger zijn er onder de burgers al 345 doden en 878 gewonden gevallen.
Foto Abdulmonam Eassa/AFP
Het lichaam van een gedood meisje na een bombardement van het Syrische stadje Mesraba, in de buurt van Oost-Ghouta.
Foto Mohammed Badra/EPA
Een “I love Damascus”-beeld in de Syrische hoofdstad.
Foto Louai Beshar/AFP
Een verkoopster probeert haar waar in veiligheid te brengen. De grote kledingmarkt in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince werd afgelopen week verwoest door brand.
Foto Dieu Nalio Chery/AP
Een gelovige van de Indiaanse religie jaïnisme raakt het standbeeld aan van de god Gomateshwara tijdens de Mahamastakabhisheka, een religieuze viering binnen het jaïnisme.
Foto Abhishek N. Chinnappa/Reuters
Israëlische astronauten oefenen in de Negev-woestijn voor een aankomende Mars-missie. De woestijn lijkt op Mars wat betreft geologie, dorheid en eenzaamheid.
Foto Menahem Kahana/AFP
Een aandachtig toeschouwer van de medaille-ceremonie tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang.
Foto Kim Hong-Ji/Reuters
Tijdens de presentatie van Gucci op de Milan Fashion Week liepen modellen met een extra hoofd rond.
Foto Tony Gentile/Reuters
De Galleria degli Uffizi in Florence krijgt nu kamers. De Medusa van de Italiaanse schilder Caravaggio wordt een van de topstukken in deze nieuwe kamers van het museum.
Foto Maurizio Degl Innocenti/EPA
Greenpeace-activisiten in witte pakken demonstreren in Stuttgart tegen de gezondheidsrisico’s van de uitstoot van dieselmotoren.
Foto Sebastian Gollnow/AFP
Een non wacht bij de deur van de Maltese bisschop Charles Scicluna. Hij doet onderzoek naar gevallen van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk.
Foto Claudio Santana/Reuters
Een verdoofde olifant wordt verhuisd naar een ander natuurpark in Kenia.
Foto Simon Maina/AFP
Een fruitmarkt langs de weg in Rawalpindi, Pakistan.
Foto Faisal Mahmood/Reuters
De Indonesische vulkaan Sinabung barst uit op het eiland Sumatra. De vulkaan schoot as en puin tot 5 kilometer de lucht in en as bereikte zelfs steden 260 kilometer van de vulkaan af. Duizenden omwonenden zijn gevlucht, er zijn nog geen gewonden gevallen.
Foto Endro Rusharyanto/AFP
De finale van het vrouwenbobsleeën tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang.
Foto Arnd Wiegmann/Reuters
De Tsjechische skiër Ales Razym komt over de finish terwijl de Franse medaillewinnaars Richard Jouve (links) en Maurice Manificat toekijken.
Foto Jonathan Nackstrand/AFP
Een aantekeningenbriefje in de handen van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een ontmoeting met leraren en leerlingen in het Witte Huis na de schietpartij op een middelbare school in Florida waarbij 17 mensen om het leven kwamen.
Foto Carolyn Kaster/AP
Een fan van de Noorse skiër Jan Schmid wacht op de start van het skispringen tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang.
Foto Christof Stache/AFP