Bank

‘Haagse zakenbank NIBC kondigt komende week beursgang aan’

De in Den Haag gevestigde zakenbank NIBC kondigt volgende week aan een gang naar de beurs in Amsterdam te maken. Dat meldden ingewijden bij de bank aan persbureau Reuters. Het was al langer bekend dat NIBC de mogelijkheden van een beursgang onderzocht. NIBC is eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij JC Flowers. De waarde van NIBC zou bij de beursgang tussen 1,5 miljard tot 1,8 miljard euro komen te liggen. Bij de publicatie van de cijfers over 2017 eerder deze maand liet NIBC nog weten goede vorderingen te maken bij de voorbereidingen voor een beursgang, hoewel er officieel nog geen besluit was genomen. Het middelgrote NIBC verdient zijn geld behalve met hypotheken onder meer met het verstrekken van leningen aan mkb-bedrijven in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. (ANP)