Verkeersinfarct door computerstoring Beneluxtunnel

Het stond op vrijwel alle wegen rond Rotterdam vast. Inmiddels is de storing verholpen en is de drukte voorbij.

Rode kruizen bij de Beneluxtunnel, die vrijdag door een technische storing in beide richtingen werd afgesloten.
Rode kruizen bij de Beneluxtunnel, die vrijdag door een technische storing in beide richtingen werd afgesloten. Foto ANP

Door een storing in de software van de Beneluxtunnel is vrijdagmiddag rond Rotterdam en Den Haag een groot verkeersinfarct ontstaan. De tunnel werd aan het begin van de middag in beide richtingen afgesloten. Door de computerstoring waren alle veiligheidssystemen van de Beneluxtunnel (A4) buiten werking.

Rond 16.00 uur was de storing verholpen, en is begonnen met het weer openstellen van de tunnel. Rijkswaterstaat raadde weggebruikers alsnog aan om Rotterdam tijdens de avondspits te mijden.

Tijdens de spits stond het op vrijwel alle wegen naar en rond Rotterdam vast en ook in de stad was het druk. Volgens de verkeersinformatie van de ANWB stonden er veel files op de A4, A6, A15, A16 en A20. Tussen Europoort en Rotterdam (A15) stond een file van 22 kilometer.

Ook de Ketheltunnel bij Schiedam werd afgesloten omdat daar wegens de veiligheid geen files mogen ontstaan. Inmiddels is die tunnel weer open.