De deelnemers aan het Politiek Panel van NRC

Dit zijn de deelnemers aan het nieuwe Politiek Panel van NRC, met hun (voormalige) functie(s). Plus een overzicht van de dit jaar verschenen afleveringen.

  VVD

  Melanie Schultz-Van Haegen minister, Kamerlid; Fred Teeven staatssecretaris, Tweede Kamerlid; Ivo Opstelten partijvoorzitter, minister; Ed Nijpels partijleider, minister; Uri Rosenthal minister, senator; Frans Weekers staatssecretaris, Kamerlid; Paul de Krom staatssecretaris, Kamerlid; Frank de Grave minister, Tweede en Eerste Kamerlid; Loek Hermans minister, Tweede en Eerste Kamerlid; Hans Hoogervorst minister; Frans Weisglas Tweede Kamervoorzitter; Frits Huffnagel campagneleider Rutte’s lijsttrekkersverkiezing; Pieter Duisenberg Tweede Kamerlid; Henri Kruithof hoofd voorlichting; Jan Driessen lid campagneteam 2006-’07.

  Stef Blok, oud-minister en oud-fractievoorzitter van de VVD, nam tot begin maart deel aan ons panel.

  PvdA


  Wouter Bos
  vicepremier, partijleider; Job Cohen partijleider, staatssecretaris; Bert Koenders minister, Kamerlid; Jet Bussemaker minister, Kamerlid; Rob van Gijzel Tweede Kamerlid, burgemeester; Jouke de Vries informateur Leeuwarden, curator wetenschappelijk bureau; Erik van Bruggen campagneleider , eigenaar campagnebureau BKB; Dig Istha spindoctor, wethouder; Hans Anker campagnestrateeg.

  SP

  Emile Roemer partijleider, Kamerlid Jan de Wit Kamerlid; Sharon Gesthuizen Kamerlid; Tiny Kox fractievoorzitter senaat, partijsecretaris.

  CDA


  Marja van Bijsterveldt
  minister, staatssecretaris, partijvoorzitter; Ab Klink minister, Tweede en Eerste Kamerlid; Karla Peijs minister;
  Ria Oomen senator; Ger Koopmans Kamerlid, gedeputeerde; Wim van de Camp Europarlementariër, Kamerlid; Jack de Vries campagneleider 2006-’07, politiek adviseur Balkenende, staatssecretaris; Meüs van der Poel campagneleider 2002-’03; Jeroen de Graaf politiek adviseur premier Balkenende en minister Aart Jan de Geus.

  PVV


  Antoine Janssen
  gedeputeerde (Limburg); Ronald Sørensen senator, fractieleider Leefbaar Rotterdam; Lucas Hartong Europarlementariër.

  D66

  Laurens Jan Brinkhorst minister fractievoorzitter Kamer; Winnie Sorgdrager minister, senator; Boris van der Ham Kamerlid; Gerard Schouw Kamerlid; Boele Staal Commissaris van de Koning; Joris Voorhoeve minister, Kamerlid, partijleider VVD, D66-lid; Fleur Gräper-van Koolwijk campagneleider, partijvoorzitter; Jan Goeijenbier woordvoerder fractie, hoofd voorlichting VROM.

  ChristenUnie


  André Rouvoet
  partijleider, Kamerlid, vicepremier; Eimert van Middelkoop minister, Kamerlid; Tineke Huizinga staatssecretaris, Tweede Kamerlid; Leen van Dijke fractievoorzitter Tweede Kamer.

  Overig


  Rita Verdonk
  minister VVD, lijsttrekker Trots op Nederland; Kay van de Linde campagnestrateeg; Marco Pastors wethouder en partijleider Leefbaar Rotterdam ; Laurence Stassen Europarlementariër PVV; Peter van Keulen lobbyist Public Matters; Hein Greven lobbyist GKSV; Rob Meines lobbyist Meines Holla; Jan Schinkelshoek lobbyist Schinkelshoek & Verhoog, CDA-Kamerlid, campagneleider Ruud Lubbers.

Lees ook: Aflevering 5 van 23 maart: ‘Rutte zit nu steviger in het zadel dan een paar maanden geleden’ Lees ook: Aflevering 4 van 20 maart: GroenLinks en FvD worden getipt als winnaars, D66 en PVV als verliezers Aflevering 3 van 14 maart: PvdA lijdt meest onder einde links verbond Rotterdam Aflevering 2 van 7 maart: Radiodebat NOS van beperkt belang, Baudet deed er verstandig aan af te zeggen Aflevering 1 van 26 februari: ‘Politici in Den Haag: eis een rol op’
In 2017 raadpleegden wij ook een politiek panel. Kijk hier voor de toenmalige leden en alle afleveringen.