‘Topman Gibson moet weg’

Gitaren

De schuldeisers van het moederbedrijf van het wereldberoemde gitaarmerk Gibson eisen het vertrek van topman Henry Juszkiewicz, voordat zij instemmen met een reddingsoperatie voor de in financiële moeilijkheden verkerende onderneming. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

Onlangs werd bekend dat Gibson Brands extra geld zoekt om een faillissement te voorkomen. Schuldeisers zouden nu aandringen op een herstructurering waarbij zij de zeggenschap krijgen over Gibson. Juszkiewicz moet het veld ruimen. Hij geeft al meer dan dertig jaar leiding aan het in 1902 opgerichte bedrijf uit Nashville, dat naast elektrische gitaren onder meer ook audio-apparatuur verkoopt.

Juszkiewicz heeft aangegeven niet op te willen stappen. Hij hoopt schulden te herstructureren en nieuwe investeerders aan te trekken om zo Gibson weer financieel gezond te krijgen. (ANP)