Tom Boonen keert als adviseur terug in het wielrennen

De oud-topwielrenner gaat als adviseur aan de slag bij voormalig rivaal Lotto-Soudal.

Oud-wielrenner Tom Boonen.
Oud-wielrenner Tom Boonen. Foto Yoan Valat

Voormalig wielrenner Tom Boonen keert terug in de wielersport. Niet als renner, maar als adviseur bij Lotto-Soudal, de rivaal van zijn oude ploeg Quickstep. Lotto kondigde de aanstelling donderdag aan.

De oud-topsprinter gaat als adviseur niet in de ploegwagens van Lotto zitten maar kan wel worden benaderd door Lotto-coureurs voor advies. Paul De Geyter, jarenlang Boonens manager, staat tegenwoordig aan het hoofd van de Lotto-ploeg.

Boonen beëindigde vorig jaar na vijftien jaar zijn wielercarrière. Hij won onder meer vier keer Parijs-Roubaix en drie keer de Ronde van Vlaanderen. Boonen is zeer populair in België. Onder veel belangstelling fietste hij vorig jaar zijn laatste Parijs-Roubaix.

Lees ook dit profiel: Tom Boonen, wielrenner van het volk