Brieven

Brieven

Architectuur in België

Passieve blokkendozen

Ik woon nu dertig jaar in België en mij is nooit opgevallen dat de architectuur hier de laatste tijd opeens zo veel beter is dan in Nederland.

Jammer dat Marjolein van Eig haar betoog (Leer van de Belgen: investeer in jong architectuurtalent, 19/2) niet heeft geïllustreerd met een paar overtuigende voorbeelden. Ik hoop in ieder geval niet dat ze met die geweldige architectuur de passieve blokkendozen bedoelt die Vlaamse verkavelingen ontsieren.

Yad Vashem

In het verzet

In het artikel We waren te jong om bang te zijn voor de Duitse soldaten (19/2) worden de familie Vis-Sabel en de moeder Riek Sabel genoemd. Ook mijn vader, Henk Sabel, zat vanaf 1941 in het verzet. Hij had vooral bemoeienis met het verstrekken van voedselbonnen en legitimatiebewijzen aan onderduikers. De Duitsers hebben hem gelukkig nooit te pakken gekregen.