Zes doden na roofoverval op Zuid-Afrikaans politiebureau

De overvallers stalen tien vuurwapens en een politiebus, volgens de Zuid-Afrikaanse politie.

Foto Kim Ludbrook / EPA

Een groep gewapende overvallers bestormde woensdag een politiestation in de Zuid-Afrikaanse plaats Ngcobo en vermoordde daarbij vijf politiemannen en een soldaat. De groep vluchtte weg met tien gestolen vuurwapens en een politiebus, meldt de Zuid-Afrikaanse politie.

Het incident gebeurde in de vroege ochtend toen de overvallers het station binnenkwamen en zonder waarschuwing begonnen te schieten. Hierbij kwamen drie politiemannen om het leven. Tijdens de vlucht werd ook een non-actieve soldaat doodgeschoten. Tevens ontvoerden de verdachten twee politiemannen uit het politiekantoor; hun lichamen werden zes kilometer verderop gevonden. Volgens de politie stalen de verdachten ook geld uit een bankautomaat dichtbij het politiebureau.

Aanvallen op de politie komen in Zuid-Afrika vaker voor; het land heeft een van de hoogste misdaadcijfers ter wereld. Tussen april 2016 en maart 2017 kwamen 57 politiemannen om het leven, volgens cijfers van de Zuid-Afrikaanse politie.